//05.12.2018 jiva donusum takibi start ?>
Hentbol, yedi kişiden oluşan iki takımla oynanan bir spor dalıdır. Hentbolda beş tane kadrolu yedek oyuncu bulunmaktadır. Hızlı, fiziksel güce dayanan ve atışların neredeyse saatte yüz km hıza ulaştığı hentbol, adrenalin dolu bir spor dalıdır.
Hentbolda oyun toplamı altmış dakikadır. İki devreden oluşan hentbolda, devreler otuz dakikadan oluşmaktadır. Yaşa ve cinsiyet göre farklılık gözetmeksizin, oldukça geniş bir kitleye hitap etmektedir. Hentbol oynayanlar, kuvvet, dayanıklılık, hız ve esneklik açısından oldukça yeteneklidirler.
Aynı zamanda takım halinde ve bireysel hareket etme, hızlı düşünme ve karar verme cesaret, azim ve kararlılık gibi özelliklerin kazanılmasında hentbolun sporculara katkısı çok büyüktür.
Hentbol toplamda on iki kişiden oluşan bir kadroyla oynanan, bir takım sporudur. Hentboldaki amaç, rakip kaleye gol atmaktır. Hentbol top ve elle oynanmaktadır. Hentbol oyuncularının maç esnasında ayak ve diz altı bölgelerine topun gelmemesi gerekmektedir.
Oyuncular arasında belirli bir temas düzeyi olabilir. Ancak faulllerde hentbolcuya iki dakikalık oyun dışında kalma cezası verilmektedir. Hentbol maçında oyuncu topu elinde en fazla üç saniye tutabilir ve top ile beraber en fazla üç adım atabilirler. Hakemler gerekli durumlarda oyunculara müdahale edebilirler.
Hava atışı ile başlayan oyun otuzar dakikalık iki bölümden oluşur. Bu bölümler boyunca takımlar istedikleri kadar oyuncu değiştirme hakkına sahiptirler. Maç bitiminde beraberlik söz konusu ise, birer puan kazanma durumunda ise iki puan verilir.
Hentbol oyununda kullanılan bazı temel hareketler vardır. Bu hareketler;
Top tutma, el üstü pas, bilekten pas, çift el göğüsten pas, el yerden pas, piston hareketi, yana bükülü atış, düşerek atış belli başlı temel hareketlerdendir.
Hentbol oyun alanları, 40 m x 20 m ölçülerinde dikdörtgen bir oyun sahasıdır. Saha içerisinde iki kale bulunmaktadır. Uzun kenarlara kenar çizgisi, kısa kenarların kale direkleri arasında kalan bölümüne kale çizgisi ve kalelerin her iki yanında kalan bölümüne ise, kale dışı çizgisi adı verilir.
Kaleler her bir kale çizgisinin tam ortasına yerleştirilir. Kaleler zemine ya da arkalarındaki duvara sıkıca tutturulmalı, içten üç metre genişliğinde ve iki metre yüksekliğindeki ölçülerde olmalıdırlar. Kale direkleri bir üst direkle birbirine bağlanır.
Kale direklerinin arka kenarları, kale çizgisinin arka kenarıyla aynı hizada olmalıdır. Yan direkler ve üst direk bir kenarı sekiz cm olan kare kesitinde olmalı, direklerin sahadan görünen üç yüzü birbiriyle, zeminle ve arka duvarla zıt iki ayrı renkte şeritler halinde boyanması gerekmektedir.
Kaleler, kaleye giren topun kalede kalmasını sağlayacak şekilde bir file ile donatılmış olması gerekmektedir. Filelerin naylon ip fileden yapılması gerekmektedir.
Naylon ip fileler, yağmur, kar, güneş gibi tüm iklim koşullarına dayaklı iplerden üretilmiş, dayanıklı ürünlerdir. Sizde hentbol filesi yaptırmak istiyorsanız firmamızla iletişime geçebilirsiniz.