//05.12.2018 jiva donusum takibi start ?>
Tenis, spor dalları arasında son dönemin en ilgi çekici alanlarından bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Tenisin çok yoğun tercih edilmesi ile birlikte tenis kortu yapımının da yaygınlaşması ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda bir tenis kortu yaptırmak ve tenis sporunun oynanacağı alanı tesis etmek oldukça değerli bir hal alır.
Siz de tenis severlere hizmet etmek ya da bir spor kulübünün tenis sahasını oluşturmak adına bizden destek alabilirsiniz. Peki, bir tenis kortu yapımında neleri dikkate almanız gerekir? Tenis kortu yapımı ile alakalı bütün süreçleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu sayede tenis filesi ve diğer bütün ekipmanlarla alakalı nasıl bir yol haritası izlemeniz gerektiğini öğreniyorsunuz!
Tenis kortu yapımı ile alakalı aşamalar titizlikle gerçekleştirilmesi gereken süreçlerdir. Bu kapsamda her safhanın çok titiz bir şekilde sürdürülmesi adına harekete geçmek gerekir. Çim, toprak ve sert zemin olarak farklı alternatifleri bulunan tenis kortlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki adımları dikkate alabilirsiniz.
Tenis kortu yapımı ile alakalı ilk ve en önemli aşama saha düzenleme işlemleridir. Alt yapı düzenlemesi olarak da düşünebileceğiniz bu safhada zeminin hazırlığı yapılır. Özellikle sahanın düz ve pürüzsüz bir şekilde tasarlanabilmesi adına değerli olan bu aşamada dikkat en önemli konudur. Zira tenis kortunda boşluk oluşması ya da pürüzlü bir zeminin olması sporcu sağlığını ciddi derecede olumsuz etkiler.
Çalışma sahası planlaması noktasında oldukça titiz çalışmalar yürüterek hazırlıkları tamamlıyoruz. Sonrasında da tenis kortu ile alakalı üst yapı çalışmaları için harekete geçiyoruz. Zeminin kusursuzluğunun tenis sporunun gerçekleşeceği alanın kusursuzluğu anlamına geleceğini biliyor ve buna uygun hareket ediyoruz.
Zemin düzenlemesi sonrasında dikkat edilmesi gereken en değerli konulardan bir tanesi de altyapı çalışmalarıdır. Altyapı çalışmalarında hem drenaj sistemi hem de zemin sağlamlığı adına çalışmalar yapılır. Hatıl beton uygulaması ve mıcır dökme işlemleri gerçekleştirildikten sonra çelik hasır üzerine beton dökme işlemi gerçekleştirilir. Beton ile yakalanan sağlam ve stabil zemin sayesinde tenis kortunun kalitesi ön plana çıkar. Bu kapsamda bir tenis kortu yapımı ile alakalı alt yapı çalışması kaliteli bir şekilde sonuçlandırılır.
Tenis kortları tıpkı halı sahalar gibi açık ya da kapalı bir şekilde tasarlanabilmektedir. Bu kapsamda tenis kortları ile alakalı en önemli detaylardan bir tanesi demir konstrüksiyonun uygulanmasıdır. Farklı kalınlık ve ebatlarda demir parçaların bir araya gelmesi ile kaliteli bir kort elde edilmesi söz konusu olur. Özellikle kapalı tenis kortları için değerli olan bu seçenekle kortun tamamlanması amaçlanır.
Tenis kortu ile alakalı en değerli konulardan bir tanesi olan aydınlatma, titiz bir çalışma neticesinde tamamlanmalıdır. Bu kapsamda bir tenis kortu yatırımı gerçekleştirmek istiyorsanız aydınlatmanın da sizin için bir maliyet olduğunu unutmamalısınız. Özellikle akşam saatlerinde gerçekleşecek müsabakalar için değerli olan tenis kortu aydınlatmasında genellikle LED paneller kullanılır.
LED kullanımı sayesinde daha kusursuz bir noktaya ulaşacak olan aydınlatma ile alakalı firmamızla iletişime geçerek en kaliteli çözümlerden faydalanabilirsiniz. Üstelik bu konuda sizi bekleyen ayrıcalıklı fiyatlara da ulaşabilirsiniz.
Tenis kortu yapımı ile alakalı tercih edilebilecek farklı zeminler vardır. Bu nedenle de yatırımcı talebi ve zemin özellikleri dikkate alınarak suni çim, akrilik ve tartan alternatiflerinden bir tanesi kullanılabilir. Burada önemli olan kullanılan malzeme kadar malzemenin doğru bir şekilde uygulanmasıdır. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse tenis kortunda tenis filesi yüksekliği ne kadar değerliyse zeminde doğru uygulama da o kadar değerlidir.
Tenis kortu yapımı ile alakalı en önemli konulardan bir tanesi olan zemin uygulamalarında aşağıdaki alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Özellikle doğru zemin uygulamasının size avantaj getirmesi bu konuda başarılı sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.
Suni çim uygulamaları, doğal çim görüntüsü yakalamak açısından oldukça değerlidir. Çim halı olarak da değerlendirilen bu alternatif doğal bir görüntü kadar tenis oynama esnasında da farklı bir zorluk ortaya çıkarır. Bu nedenle de suni çim tercihi sporcuların tenis ile alakalı performansları da düşünülerek tercih edilmelidir. Suni çim ile yapılandırılmış tenis kortlarında hav boyu 20 mm ile 30 mm arasında değişir.
Akrilik tenis kortu olarak da bilinen bu zemin seçeneği sayesinde kort yapımının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkündür. Hızlı ve ekonomik bir çözüm olması akrilik ile alakalı en başarılı seçenek olur. Bunun yanı sıra akrilik boyası ile farklı renklere boyanabilmesi de bu tenis kortu seçeneğini ön plana çıkarır.
Tenis kortu yapımında kullanılan tartan genellikle sert zemin olarak ifade edilmektedir. Bu zemin tipini diğer zeminlerden ayıran en önemli yanı aslında topun hızını arttıracak özellikte bir yapının bulunmasıdır. Tenis kortu yapımında kullanılabilecek olan bu seçeneği siz de tercih edebilirsiniz.
Taşınabilir tenis filesi tenis kortu yapımında kullanılan oldukça değerli bir üründür. Kortun tamamlanması sonrasında filenin de yerleştirilmesi ile artık tenis sporunu yapmaya müsait bir ortam var demektir. Bu filenin özellikle yerinin kolaylık değiştirilebilir olması da sizlere her zaman kolaylık sağlar. Örneğin sahanızın zeminine bakım yaptırmak istiyorsanız ve taşınabilir tenis filesine sahip bir tenis kortunuz varsa bakım işlemleri aşamasında filenizi kolayca toplayabilirsiniz. Ayrıca kortunuzu kullanmadığınızda da filenizi toplayarak dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Bu konuda en ideal seçeneklerden yararlanabileceğiniz gibi kaliteyi de ön planda tutabileceksiniz.
Firmamız tenis kortu filesi ve tenis kortu yapımı gibi bütün bu konularda sizlere çözüm sunar. Bu kapsamda dikkate almanız gereken temel konunun doğru bir iş birliği seçimi olacağı açıktır. Tüm bu süreçlere dair bizimle iletişime geçerek en kaliteli çözüme ulaşabilirsiniz.